Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z jajkami w miodowej glazurze"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Przepis przysłała Daria Rams z Obłazów Ryterskich
kg schabu bez kości, 3 jajka na twardo, jajko surowe, 5 dag plastrów żółtego sera, po pęczku koperku i natki, 1-2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, łyżeczka miodu.
Schab umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Wytnij kieszeń.
Koperek i natkę posiekaj, wymieszaj z bułką tartą i surowym jajkiem, przypraw do smaku.
W górnej i dolnej części kieszeni ułóż plastry sera, pośrod ku jajka na twardo, a po bokach zioła. Zepnij. Mięso zrumień na oleju, przełóż do formy, podlej gorącą wodą i olejem. Piecz 40 min w 180°C. Pod pieczenia koniec posmaruj mio dem rozmieszanym z wodą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie