Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z migdałami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Mięso, umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włóż do natłuszczonej brytfanny, skrop olejem, używając pędzelka posmaruj miodem, obficie posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 190°C przez ok. 50 min (jeśli trzeba, podlej bulionem lub wodą). Podaj np. na ugotowanej fasolce szparagowej z obsmażonym boczkiem.
Rada: Pieczony schab doskonale smakuje też z majerankiem. Możesz dodać go do przypraw, którymi nacierasz mięso.Źródło: Świat kobiety