Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Masło utrzyj z solą czosnkową i rozmarynem.
Schab opłucz, włóż na 2 minuty do posolonego wrzątku. Wyjmij. Długim, ostrym nożem wytnij w mięsie kieszonkę. Napełnij ją suszoną morelą i kawałkiem masła ziołowego. Na koniec zszyj kieszeń nicią kuchenną.
Oprósz mięso solą oraz połową kminku i papryki. Umieść w formie żaroodpornej.
Tak przygotowany schab włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 60 minut. Co kilka minut podlewaj mięso gorącą wodą.
Konfiturę podgrzej, wymieszaj z pozostałą papryką i kminkiem. Nasmaruj nią upieczony schab. Posyp wierzch płatkami migdałowymi. 6. Jeszcze raz włóż mięso do piekarnika i chwilę dopiecz.
Zmiksuj morele w puszce. Pozostałe suszone morele pokrój w paski. Wywar z pieczeni przecedź. Dodaj koniak i zmiksowane oraz pokrojone morele. Zagotuj. Przypraw do smaku.
Pokrój pieczeń na plastry i ułóż na dużym półmisku. Polej sosem morelowym.
Podawaj z mieszanką ryżu dzikiego i basmati.Źródło: Telemax