Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z morelami

Schab z morelami

Autor: danuta1952

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 12

Dodano: 13.12.2010

Odsłon: 1793

bardzo smaczne,ładne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić,nie żałować chilli i czosnku,zostawić na noc w lodówce

  2. Morele zalać rumem,dodać troszkę cukru i odstawić na parę godzin

  3. W mięsie robimy dziurę-wzdłuż,najlepiej jakąś drewnianą łyżką i wpychamy morele.Muszą być na całej długości schabu.Rum zostawić do sosu.

  4. Opiekamy schab w brytfannie z każdej strony i dolewamy wody.Dusimy na małym ogniu,ok 2 godzin.Pod koniec dolewamy rumu do smaku.

  5. Sos zagęszczamy mąka ziemniaczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń