Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z musztardą

Schab z musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 25

Wypróbowany przepis na "Schab z musztardą"

Składniki

  • 1
  • 5 kg schabu bez kości
  • 2 cytryny
  • duża cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól
  • 3 łyżki ziarnistej musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzyj solą, olejem. Pokrój w plasterki cytryny i cebulę. W misce ułóż połowę plasterków cytryny i cebuli, włóż mięso, nakryj resztą cebuli i cytryny. Wstaw na dobę do lodówki.

  2. Wyjmij mięso, natrzyj musztardą zmieszaną z miodem. Obsmaż. Wstaw do naczynia żaroodpornego, nakryj folią. Piecz godzinę. Wyłącz piekarnik, pozostaw mięso na 15 minut.

  3. Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy.

  4. Porcje 12 90 min Cena 1,60 zł Kalorie 380 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń