Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 22
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 11
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 10
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 22
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 11
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 10
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Składniki
Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc, następnie ostrym nożem nacinamy wzdłuż tak, aby powstały 2 kieszenie.
Umyte morele kroimy. Połowę wpychamy do nacięć w schabie. Mięso ściskamy i nacieramy musztardą wymieszaną z żółtkiem, a potem układamy na natłuszczonej folii do pieczenia. Pozostałe morele mieszamy z grubo siekanymi orzechami i miodem, wykładamy na wierzch schabu. Folię luźno łączymy nad owocami.
Pieczemy około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Czas pieczenia zależy od grubości schabu. Następnie ostrożnie rozkładamy folię z wierzchu i dopiekamy schab jeszcze chwilę, by lekko zrumieniły się orzechy.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 2,70 zł.</strong>Źródło: Rewia