Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z pieczarkami pod beszamelem

Schab z pieczarkami pod beszamelem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4664

Dodano:

Odsłon: 1023

Schabowy nie zawsze musi być "nudny"...

Składniki

  • schab bez kości 1000 g
  • pieczarki 450 g
  • ser żółty 250 g
  • masło 2 łyżki
  • maka pszenna 3 łyżki
  • mleko 2/3 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • cukier do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki.

  2. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć mięso, pieczarki, zetrzeć ser i zalać sosem beszamelowym (na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować z przyprawami).

  3. Mięso piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z ziemniakami i pomidorem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń