Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z szuszoną morelą i faszerowanymi ziemniakami

Schab z szuszoną morelą i faszerowanymi ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 395

Dodano:

Odsłon: 15052

Urozmaicenie codziennego menu, schab pieczony z morelą i kolorowe jesienne ziemniaczki.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę, boczek lub szynkę i cebule kroimy na drobno wrzucamy na patelnie i podsmażamy doprawiając startym czosnkiem solą i pieprzem. Obrane ziemniaki lekko podgotować, następnie kroimy na pół wydrążamy środki. Przygotowanym farszem zapełniamy ziemniaki, wsadzamy do piekarnika na 15-20 min na 180st. Gotowe, można podawac same lub jako dodatek do obiadu

  2. Duży kawałek schabu nakrawamy do połowy wzdłuż, w środek wkładamy morele suszone, zamykamy wkładamy do żaroodpornego naczynia, i smarujemy przyprawami (pieprz, marynata do mięsa, papryka słodka, kilka liści laurowych i kilka ziaren ziela angielskiego) pieczemy w rozgrzanym piekarniku od godz do 1,5

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń