Dania główne Przepis na:
Schab z warzywami

Składniki
- schab, 3 średnie kotlety
- cebula, 1
- pieczarki, 5 większych
- marchewka, 2 srednie
- szczypiorek, do dekoracji
- bulion warzywny lub z kurczaka, 1 kubek
- przyprawy
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Schab marynujemy w białym winie,oliwie, przyprawach- jakie kto lubi( ja robię to dzień wcześniej i zostawiam na noc- nie jest to konieczne, ale wydaje mi się, że mięso jest wtedy bardziej kruche).Mięso kroimy w paseczki i smażymy.
-
Cebulę, pokrojone pieczarki, starta na tarce marchew dusimy na niewielkim ogniu, doprawiamy do smaku, co jakiś czas podlewamy bulionem. Dodajemy mięso, jeszcze chwilkę dusimy. Dekorujemy szczypiorkiem. Podajemy z kulkami ziemniaczanymi lub z ryżem.
-
Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)