Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z wiśniami

Schab z wiśniami

Autor: tysiak

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 353

Dodano: 02.08.2011

Odsłon: 2923

Dobry pomysł, by zasmakować lata także na obiad!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i szczyptę cynamonu. Gotujemy aż cukier się rozpuści i zalewamy bulionem. Ponownie gotujemy, dodając wiśnie i mąkę kukurydzianą. Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy z ognia.

  2. Schab doprawiamy solą i pieprzem (ja obtaczam go jeszcze w mące), smażymy aż nabierze złotego koloru.

  3. Podajemy z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 04 sierpnia 2011 Bardzo ciekawy przepis, z chęcią wypróbuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń