Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab zanurzony w marchewce

Schab zanurzony w marchewce

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 644

Delikatny i kruchy schab w sosie z marchewką

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ kg marchwi
  • Kostka rosołowa
  • Sól
  • Pieprz
  • majeranek
  • Cebula biała
  • Trochę mąki do obtoczenia
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy plastry i leciutko rozbijamy
    2. Następnie przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz sola.
    3. Obtaczamy w mące.

  2. 4. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Przekładamy do brytfanki, wcześniej brytfance zagotować szklankę wody.
    6. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

  4. 7. Marchew obieramy następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  5. 8. Dodajemy do mięsa.
    9. Kostkę rosołową również dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem.

  6. 10. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek.

  7. 11. Potrawa gotowa.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 stycznia Nie śpię, nie śpię, choruję trochę i stąd trochę wolniejsze postrzeganie rzeczywistości ;)

Taki schabik jest pyszny, biorę jeden kawałek na swój talerzyk xD
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń