Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 116
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 116
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i pokrój w plasterki.
Schab umyj, potnij w plastry i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim mięso z obu stron.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno włóż kilka listków szałwii, a następnie układaj naprzemiennie: warstwy ziemniaków, podsmażonego mięsa i reszty listków szałwii.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach, po czym wymieszaj go z kwaśną śmietaną.
Zawartość naczynia zalej przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz potrawę około 10-15 minut.
Podawaj np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Telemax