Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab zapiekany z żółtym serem i żurawiną

Schab zapiekany z żółtym serem i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 155 Ocena: 5637

Dodano:

Odsłon: 15364

Żurawina swoim optymistycznym czerwonym kolorem nie tylko wpływa na smak, ale też spowalnia procesy starzenia :)

Składniki

  • 2 kawałki schabu (jak na kotlety)
  • 6 plasterów żółtego sera
  • 3 łyżki żurawiny
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • pietruszka do dekoracji
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab rozbijamy, odkrajamy błonki, posypujemy delikatnie solą i pieprzem.

  2. Kroimy go na kwadraciki. Z jednego kawałka wyszły mi 3 :)

  3. Następnie rumienimy go na oliwie z oliwek.

  4. Na plasterki sera nakładamy troszkę żurawiny, składamy w koperty i kładziemy je na kawałkach schabu na patelni.

  5. Gdy ser się lekko roztopi przekładamy na talerz. Na górę dodajemy jeszcze trochę żurawiny i dekorujemy listkami pietruszki.

  6. Done! Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 29 stycznia 2011 Dania mięsno serowe są wyśmienite. Twoje takie właśnie jest!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 28 stycznia 2011 omg... jak można coś takiego jeść :-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 28 stycznia 2011 omg... jak można jeść coś takiego :-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 27 stycznia 2011 Wyglada to oblednie!Pieknie kolorystycznie!Az chce sie jesc!!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnieszkacrow 27 stycznia 2011 oczywiście że możesz, nieśmiało przyznam, że jak zobaczyłam Twój przepis z kurakiem i właśnie żurawiną to od razu zaczęłam kombinować co by tu zjeść na obiad :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń