Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 3239

idealny na niedzielny obiad, na zdjęciu niestety widoczna już resztka schabu, mąż tak szybko go opracował, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia

Składniki

  • ładny kawałek schabu (wielkość zależy od tego, ile porcji chcemy uzyskać)
  • 3 ząbki czosnku
  • Vegeta
  • pieprz
  • przyprawa do wieprzowiny
  • przyprawa do grilla
  • suszone śliwki
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab dzień wcześniej nacieramy przyprawami (można wybrać swoje ulubione), w mięsie robimy nożem otwory i wciskamy w nie śliwki, wstawiamy do lodówki na całą noc.


  2. Po wyjęciu schab obsmażamy na dużym ogniu (krótko, tylko tak żeby się zrumienił). Wkładamy do blaszki lub naczynia żaroodpornego, wkładamy czosnek, podlewamy ok. 1,5 szkl bulionu i pieczemy w 160 stopniach C ok. półtorej godziny albo troszkę dłużej co jakiś czas podlewając sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 listopada 2013 Super ,ja jak pierwszy raz robiłem taki schab to mnie wyszła śliwka ze schabem :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń