Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1805

Dodano:

Odsłon: 28419

Dla mięsożerców takich jak ja. Przepis moich koleżanek kucharek które gorąco pozdrawiam.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Długim cienkim nożem zrobić kieszenie na wylot. Nafaszerować mięso czym kto lubi, ja dodałem: śliwki, boczek i czosnek.

  2. Natrzeć mięso solą, pieprzem, mielonym zielem ang. majerankiem i pozostawić w lodówce na ok. 1 godz.

  3. Przed pieczeniem schab obłożyć plastrami słoniny, związać i zapakować do rękawa.

  4. Czas pieczenia ok. 60 min. w temp. 180 st.C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gragabln 26 czerwca 2010 Robie podobnie ... jest naprawde pyszny !!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

daniells 27 lutego 2010 cudnie a ja bym dodał majeranku, pietruszki pod koniec pieczenia oczywiście.Zioła maja to do siebie ze się przypalają :( I wszystko w sosie z sera pleśniowego, popijane wytrawnym czerwonym, winem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 16 lutego 2010 Chętnie się poczęstuje, wygląda bardzo apetycznie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń