Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3470

Dodano:

Odsłon: 7151

Pyszny schabik dobry na gorąco jak i na zimno:)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab dobrze wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.

  2. długim ostrym nożem wyciać w schabie tunel na śliwki

  3. mieso nasmarować oliwą z oliwek i dobrze natrzeć z każdej strony wszystkimi przyprawami.

  4. W tunel włożyć ciasno śliwki i odstawić gotowy schabik na godzine do lodówki.

  5. Po godzinie włoyć schab do zaroodpornego naczynia z pokrywką i włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

  6. piec około 1,5 godziny. po tym czasie zciągnąć pokrywke i piec jeszcze około 20 minut.

  7. Schabik mozna podawac na ciepło do obiadu lub jako zimna płyte.

  8. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń