Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab ze śliwką w galarecie"
Polecam.
Odsłon: 502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 753
Polecam.
Odsłon: 502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 753
Składniki
Miękkie masło utrzyj ze szczyptą soli, majerankiem, pieprzem i 2 roztartymi ząbkami czosnku, zmroź. W schabie wytnij głęboką kieszeń. Na przemian upychaj w niej po kawałku masełka i po śliwce (bez pestki). Otwór zepnij. Mięso natrzyj solą, oprósz papryką. Piecz w naczyniu żaroodpornym 90 min w 200 st. Wyjmij, ostudź.
Żelatynę namocz w winie. Gdy spęcznieje, zalej gorącym bulionem, mieszaj do rozpuszczenia. W razie potrzeby dopraw do smaku solą.Odrobinę wylej na półmisek. Ostudź.
Wystudzony schab ze śliwkami pokrój na plastry. Ułóż dekoracyjnie na półmisku. Zalej resztą galarety. Odstaw. Ozdób roszponką.
Czas ok. 100 min; porcja – 340 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety