Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabik pod kołderką śmietanowo-grzybową

Schabik pod kołderką śmietanowo-grzybową

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 6723

pychoka...

Składniki

  • kotlety schabowe, 6 szt.
  • grzybki leśne ( ja mam zazwyczaj zamrożone), 2 garści
  • śmietana 18%, 1 mała
  • cebula, 3 szt.
  • ziele angielskie, liśc laurowy, pieprz sól,
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety smażymy w panierce. Grzybki zalewamy wodą i gotujemy ok 40 min, z zielem, liściem laurowym, pieprzem, solą, dodajemy pokrojoną cebulkę, i gotujemy jeszcze jakies 30 min,. dodajemy śmietankę i dusimy jeszcze kilka minut.

  2. Wykładamy kotlety, polewamy sosikiem i posypujemy suszoną natką pietruszki.

  3. Smacznego..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń