Do góry

Przekąski Przepis na:

Schabik ze śliweczką

Schabik ze śliweczką

Autor: pezetuk

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 116

Dodano: 26.03.2012

Odsłon: 770

To jest takie w sumie wielkanocne danie, ale nie tylko. Smakuje świetnie i można podawać je na ciepło i zimno jak wędlinkę. Polecam bo jest pyszne :)

Składniki

  • 1. Schab bez kości, 1-2kg
  • 2. Śliwki suszone kalifornijskie lub własne, Ileile wlezie do środka schabu
  • 3. Sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, Do smaku
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyć, osuszyć, naciąć długim i wąskim nożem kieszeń w samym środku. W kieszeń włożyć suszone śliwki, dosyć ciasno tak żeby było ich dużo. Kieszeń spiąć lub związać. Całe mięsko natrzeć przyprawami. Najpierw sól potem papryka, odrobina pieprzu czarnego, a na koniec majeranek. Zawinąć w aluminiową folię i piec w piekarniku o temperaturze 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię i dać mięsku dojść przez ok 5-10 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 08 czerwca 2012 Doczekał się swojej kolejki i był wczoraj na stole podczas rodzinnego przyjęcia - smaczny,miękki a ten zapach śliweczki - sama rozkosz w ustach,pozdrawiam :-)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 09 kwietnia 2012 Oj zjadło by się taki schabik, mniammmmm.......do wypróbowania po świętach, nie szkodzi że nie ma fotki , bardziej działa na wyobraźnię , pozdrawiam :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 26 marca 2012 Niedawno smakerek zaczął przechodzić takie "metamorfozy", że niektórym zdjęcia odrzuca i nawet jak masz fotki to żeby nie wiem co nie dodasz
A przepis w sam raz na święta:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 26 marca 2012 Do przepisów przydałyby się zdjęcia.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń