Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjny kotlet schabowy z kaszà jaglanà i warzywkami- w dwòch wersjach: zielonej I mega turbo zielonej dla wszystkich požeraczy pietruszki,rucoli,roszponki itp.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
kotlety myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem I delikatnie rozbijamy,opròszamy solà i pieprzem odstawiamy na parę minut
gotujemy w miédzyczasie kaszę jaglanà wg przepisu I czasu,dodajemy do niej 2 łyżki oleju,solimy
na patelni rozgrzewamy olej I wrzucamy zgnieciony nożem czosnek,cukinię I drobno posiekanà papryczkę pepperoni,wszystko smażymy jakieś 8,10 min
panierujemy schabowe jajko,buła...I jak lubimy to jeszcze raz jajko I buła kroimy natkę wykladamy na talerz rucolę
odsàczamy kaszę jaglanà I wrzucamy na patelnié z warzywkami,delikatnie wszystko mieszamy jakieś 5 minut
w tym samym czasie na drugiej patelni smażymy na rumiano kotlety dodajàc na koniec masło
układamy na talerzu kaszè z warzywkami obok rucoli i pięknie rumiano usmažonego schaboszczaka
posypujemy pietruszkà I możemy dodać więcej rucoli jak lubimy zielone zdrowe szaleństwo pietruszkowo-rucolowe ;-)
Na zdrowie mniammm ;-)