Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe kule

Schabowe kule

Autor: Mechanik79

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 2339

Dodano: 30.04.2017

Odsłon: 19790

Schabowe kule - to prosty pomysł jak zmienić standardowego schabowego na coś oryginalnego praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu.

Składniki

  • Proporcje na 4 sztuki :
  • 4 kotlety schabowe
  • 4 plasterki boczku
  • 60 gr startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kotlet przyprawiam solą i pierzem i cienko rozbijam.
    Plasterek boczku również rozbijam i układam go na kotlecie.
    Dokładam sterty ser i zawijam
    Ściskam w dłoniach aby pozbyć się "powietrza" ze środka jednocześnie formując kulę
    Kule obtaczam wpierw w bułce tartej następnie w rozmieszanym jajku i ponownie w bułce tartej.
    Smażę na głębokim oleju na mocno złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń