Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe pod kołderką młodej kapusty.

Schabowe pod kołderką młodej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 2097

Dodano:

Odsłon: 901

Schabowe pod kołderką z kapusty młodej przykryte żółtym serem to jest to co każdy lubi.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ główki młodej kapusty
  • Marchewka
  • Trochę octu
  • 1 łyżka mąki pszenna
  • Trochę ketchupu
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Vegeta
  • 15 dag sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę szatkujemy drobno, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
    2. Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty, przyprawiamy Vegetą, octem i wlewamy trochę ketchupu.
    3. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i jak jest już kapustka dobra, zaprawiamy.
    4. Chwilkę gotujemy.
    5. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    6. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    7. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem.

  2. 8. Na każdy kotlet układamy kapustę.

  3. 9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch .

  4. 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
    11. Kotlety gotowe.
    12. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 14 czerwca Schabowy i kapusta w jednym - bardzo ciekawy pomysł. Kotlety wyglądają pysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 czerwca Beta, gdyby wczorajszy koncert był powiedzmy w Gdańsku, to na 200% wpadłym w drodze powrotnej do Ciebie na obiad xD

Pyszne żarełko i już mi ślinka leci, bo człowiek troch wyposzczony, a i nie do końca wyspany po powrocie ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń