Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe pod pieczarkami i żółtym serem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Pieczarki pokrój na plasterki, przesmaż na maśle. Dodaj pokrojoną cebulę, podsmaż. Przypraw.
Plastry schabu rozbij, przypraw, obtocz w mące. Jajka roztrzep z dodatkiem przypraw. Namocz kotlety, panieruj w bułce tartej. Usmaż na oleju z obydwu stron, osącz.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż część pieczarek, na nich kotlety. Na każdym kotlecie rozłóż pozostałe pieczarki, przykryj plastrem sera. Zapiekaj 7-8 min w 170°C, aż ser się stopi.
<strong>Czas przygotowania: 45 min; ilość porcji: 8; cena za porcję: 3,10 zł</strong>
Po usmażeniu, można je wstawić do mikrofali i zapiekać 2-3 minuty w mocy 600 W.
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Chwila dla Ciebie