Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe roladki

Schabowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 45

Dodano:

Odsłon: 17805

pyszniutkie

Składniki

  • ok 1kg schabu
  • 5 plastrów sera
  • 5 plastrów "grubej" wędliny
  • papryka, ogórek ewentualnie wędlina typu smaczek tzn. z warzywami
  • przyprawy wg uznania
  • bulka tarta do obtoczenia roladek
  • tłuszcz do smażenia
  • 1-2 jajek do obtoczenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z kawałka schabu pokrój kotlety

  2. Potłucz i przypraw

  3. Na potłucznone kotlety z samego brzegu daj ser, wędlinę i ewentualnie warzywa

  4. Zwin tak aby farsz nie mial prawa wypłynąć podczas smażenia

  5. Obocz roladkę najpierw w jajku a potem w bułce tartej

  6. Kładziemy na bardzo rozgrzany tłuszcz ale podczas smażenia podkręć gaz pod patelnią

  7. Podajemy na gorąco. Najbardziej smakują z okrasznonymi ziemiaczkami i zasmażaną kapustą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń