Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe roladki z farszem

Schabowe roladki z farszem

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 1038

Dodano: 09.04.2018

Odsłon: 1147

Roladki nadziewamy w różny sposób ja proponuję dziś farsz z jajek, pieczarek w połączeniu z serem.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 15 dag pieczarek
  • 2 jaka + 2 jajka do panierki
  • Cebula biała
  • 15 dag sera żółtego
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
    2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 3. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.

  3. 4. 2 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy.

  4. 5. Farsz mieszamy z jajkiem oraz startym na tarce o dużych oczkach serem.

  5. 6. Plastry schabu rozkładamy i solimy.

  6. 7. Na każdy kawałek mięsa układamy farsz.

  7. 8. Zwijamy roladki.

  8. 9. Moczymy w roztrzepanym jajku.
    10. Następnie kulamy w bułce tartej.

  9. 11. Roladki smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron

  10. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 kwietnia OMG, ale pychotka :D

A gdzie jeżyk, znów usnął? ;)
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń