Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki nadziewamy w różny sposób ja proponuję dziś farsz z jajek, pieczarek w połączeniu z serem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy. 2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
4. 2 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy.
5. Farsz mieszamy z jajkiem oraz startym na tarce o dużych oczkach serem.
6. Plastry schabu rozkładamy i solimy.
7. Na każdy kawałek mięsa układamy farsz.
8. Zwijamy roladki.
9. Moczymy w roztrzepanym jajku. 10. Następnie kulamy w bułce tartej.
11. Roladki smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron
12. Danie gotowe. 13. Smacznego.