Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe sakiewki z grzybami"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2653
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 212
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2653
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 212
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Plastry schabu cienko rozbij przez folię spożywczą. Przypraw solą, pieprzem i paprykami. Grzyby rozmroź, pokrój. Cebulę pokrój. Połowę masła stop, zeszklij cebulę.
Dodaj grzyby, oprósz solą, usmaż. Po łyżce grzybów ułóż na plastrach mięsa, brzegi podnieś do góry, uformuj sakiewki, zwiąż bawełnianą nitką.
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, duś pod przykryciem 30 min, ew. podlej wodą. Pozostałe grzyby przesmaż na reszcie masła. Wlej śmietanę, wymieszaj, przypraw. Podaj do sakiewek.Źródło: Chwila dla Ciebie