Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe w cieście

Schabowe w cieście

Autor: ewuniak2824

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 143

Dodano: 23.07.2011

Odsłon: 2438

Inna odmiana zwykłego kotleta schabowego.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbić, natrzeć z obu stron solą i pieprzem. z jednej strony nasmarować musztardą. Na połówce kotleta ułożyć plasterki czosnku i posypać ziołami. Złożyć na pół. brzegi przyklepać tłuczkiem aby się skleiły.

  2. Jajka, mąkę i mleko zmiksować, doprawić. ciasto powinno być gęste. Kotlety maczać w cieście i smażyć na małym ogniu na oleju 8 minut z każdej strony. Polecam i życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 września 2011 Coś w moim guście,musze wypróbować.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń