Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe z groszkiem i fasolką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Składniki
Schab opłucz, osusz, potnij na 4 równe plasterki. Lekko rozbij je tłuczkiem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim płaty mięsa z obu stron. Następnie posyp je solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Usmaż je na rumiano z obu stron.
Przygotuj jarzynkę: groszek i fasolkę przełóż na sitko, pozostaw tak, aż ociekną z zalewy. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Cebulę, groszek i fasolkę przełóż do garnka albo na dużą patelnię z wysokim brzegiem. Zalej bulionem. Podgrzewaj, aż zacznie wrzeć, domieszaj koncentrat pomidorowy.
Jarzynkę dopraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Włóż kotlety, gotuj jeszcze 2–3 minuty.Źródło: Tina