Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z kaszą gryczaną

Schabowe z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z kaszą gryczaną"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i drobniutko posiekaj. Warzywa oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj na sypko kaszę gryczaną, odcedź.

  2. Cebulę zeszklij na margarynie. Dodaj warzywa. Duś razem kilka minut. Włóż kaszę gryczaną i znów duś kilka minut. Przypraw i ostudź.

  3. Schab pokrój na 4 plastry. W każdym natnij kieszonkę, po czym lekko rozbij. Nałóż zimny farsz i zepnij wykałaczką. Oprósz solą, pieprzem, mąką. Smaż na oleju do chwili, aż mięso będzie miękkie.

  4. Elżbieta Pawelec z Elbląga

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń