Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z kiełkami rzodkiewki

Schabowe z kiełkami rzodkiewki

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 694

Dodano: 26.03.2018

Odsłon: 294

Kotlety aromatyczne pod kolorową pierzynką. Bezapelacyjna rzodkiewka to królowa nowalijek. Smaczna, kolorowa propozycja na uroczystą kolację lub inne okazje.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
  • 1 opakowanie sera podwędzanego
  • 1 pomidor
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Mąka pszenna do panierki
  • Cebula biała
  • 2 jajka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab pokroić w plastry i rozbić.

  2. 2. Mięso solimy zanurzamy w jajku rozmąconym widelcem.

  3. 3. Następnie obtaczamy w mące.

  4. 4.Ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

  5. 5.Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. 6. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

  7. 7. Na każdy kotlet układamy po plasterku pomidora.

  8. 8. Cebulę obieramy i drobno kroimy

  9. 9. Cebulą posypujemy pomidory.

  10. 10. Na pomidory układamy plasterek sera

  11. 11. Zapiekamy w piekarniku chwilę aż ser się stopi.
    12. Układamy schabowe na półmisku, każdy posypujemy kiełkami.
    13. Kotlety gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 marca No, no, obiad na jednym takim schaboszczaku, by się na pewno nie skończył ;) Super przepis :D Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń