Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z parówką i porem

Schabowe z parówką i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 995

Dodano:

Odsłon: 386

Alternatywa dla tradycyjnego schabowego z panierką. Ja polecam wersję w porem i parówką naszą ulubioną. Roladki są pyszne i jedne z moich ulubionych.

Składniki

  • 4 plastry schabowego
  • 4 parówki cienkie małe
  • 1 por duża biała część
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona
  • 4 łyżki sera żółtego startego
  • masło klarowane
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Plastry schabowego rozbijam, posypuje solą, pieprzem, papryką wędzoną i odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję por i przesmażam na maśle klarowanym. Odstawiam do przestudzenia. Na każdym kawałku schabu układam por, łyżkę sera żółtego i na to parówkę. Zwijam ciasno w roladę i zawiązuję nitką. Roladki przesmażam na maśle z każdej strony, podlewam wodą od czasu do czasu. Roladki duszę na wolnym ogniu aż będą miękkie około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń