Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 70
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10434
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1359
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 120
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 70
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10434
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1359
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron i każdy kotlet kroimy na pól. Bierzemy 3 talerze, do jednego dajemy mąkę, do drugiego, bułkę tartą wymieszaną z startym serem a do trzeciego jajko rozbełtane z mlekiem i solą. Kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z serem. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki obieramy razem z nóżką. Kroimy w grube plasterki tak żeby nasza nóżka była połączona z kapeluszem. Podsmażamy na patelni, pod koniec pieczenia dorzucamy pokrojoną natkę pietruszki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy usmażone kotlety a na nie wykładamy podduszone pieczarki. Pieczemy około 20min w 180C.