Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z soczewicą i porem

Schabowe z soczewicą i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 978

Dodano:

Odsłon: 203

Została mi ugotowana soczewica, i brak pomysłu na nią. Przejrzałam zawartość lodówki i pomysł zrodził się sam. Często robię rożne roladki z farszem do którego wykorzystuje to co mam w lodówce. Pora u mnie nie może zabraknąć dlatego znalazł się on w nadzieniu.

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 1 por biała część
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka ugotowanej soczewicy
  • 4 plastry sera żółtego wędzonego
  • sól, pieprz kolorowy
  • masło klarowane
  • 2 łyżeczki musztardy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Por drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę i dalej przesmażam. Można dodać odrobinę wody. Doprawiam solą, pieprzem i studzę.

  2. Schab rozbijam, posypuje solą, pieprzem kolorowym, smaruję musztardą. Układam plaster sera, na to por z marchewką, i soczewicę ugotowaną. Roladki zwijam i spinam wykałaczkami. Smażę na wolnym ogniu na maśle około 10 minut i obracam od czasu do czasu. Potem podlewam wodą i duszę kolejne 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń