Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy pod pierzynką z pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :)
Smakwoita świąteczna przekąska!
Odsłon: 1612
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 282
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 2339
Smakwoita świąteczna przekąska!
Odsłon: 1612
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 282
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 2339
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki po czym wrzucamy do garnka i dusimy do odparowania wody. Na sam koniec lekko solimy i doprawiamy oregano. Plastry schabu cienko rozbijamy (możemy podzielić na mniejsze części żeby lepiej się smażyły). Jajko roztrzepujemy z solą i papryką słodką. Kotlety obtaczamy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony na rumiano po czym przewracamy na drugą, a na usmażoną stronę wykładamy porcję pieczarek i posypujemy serem starty na dużych oczkach. Zmniejszamy ogień na mały i przykrywamy pokrywką. Smażymy aż ser się roztopi a kotlet od spodu będzie rumiany. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)