Do góry

Przekąski Przepis na:

schabowy pod pierzynką

schabowy pod pierzynką

Autor: amelia1204

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 76

Dodano: 14.03.2011

Odsłon: 12908

Dla każdego, kto lubi schabowego i nie boi się eksperymentować:-)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso lekko rozbić i obsmażyć z obu stron na odrobinie oleju. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować margaryną, kotlety przyprawić solą i pieprzem, położyć na folii.

  2. Pieczarki umyć, pokroić na półplasterki i podsmażyć z cebulką- doprawić. Wyłożyć na kotlety- każdy przykryć plastrem sera i zapiekać około 8- 10 minut w piekarniku w 200- 220 stopniach.

  3. Schabowe podawać z surówką i ćwiartkami upieczonych ziemniaczków lub frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

haneczkap 29 lipca 2011 Robię prawie tak samo, ale karkówkę lub filety z indyka. Jedyna różnica, to: zamiast sera, rozsmarowuje po łyżce majonezu. Ser dodaję na koniec i wyłączam piekarnik. Podaję też z pieczonymi kartofelkami. Mięsko jest soczyste i pyszne. Pozdrawiam, Anna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zosiulek 26 marca 2011 Super przepis wypróbowałam z filetami z piersi kurczaka pychota polecam!!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń