Do góry

Dania główne Przepis na:

schabowy z babcinej patelni

schabowy z babcinej patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 2282

Co jak co, ale schabowy nam Polakom obcy nie jest.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od mięsa które myjemy i dokładnie osuszamy.

  2. Potem od podanej wyżej ilości mąki odsypujemy 2 łyżki stołowe i odkładamy na bok.resztę mąki mieszamy z przyprawami i w tak przygotowanej panierce obtaczamy mięso.

  3. Teraz najważniejsze -kotlety zanurzamy na chwile w maślance, a potem obtaczamy raz jeszcze i wrzucamy na olej.

  4. Smażymy kotlety po około 5 min z każdej strony ,a gdy są już gotowe odkładamy na papierowy ręcznik,aby odsączyć zbędny tłuszcz.

  5. W niedużym rondlu rozgrzewamy 2 łyżki masła ,dodajemy zimne mleko i podgrzewamy do czasu,aż sos stanie się gęsty i jednorodny.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem lub ulubionymi ziołami.

  6. Kotlety serwujemy polanie sosem i obsypanie grubo mielonym pieprzem .W zależności od gustu możemy podawać je z ziemniakami lub gotowaną kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń