Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sękacz w rumowej polewie"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 241
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 447
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 241
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 447
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Masło stop, odstaw do przestudzenia. Śmietanę ubij. Oddziel żółtka od białek. Żółtka przelej do dużej miseczki. Białka ubij na sztywno. Podczas ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy.
Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami. Potem dodawaj po 2–3 łyżki stopionego masła i delikatnie całość wymieszaj. Do masy dołóż śmietanę. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do masy jajeczno–maślanej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj cienką warstwę ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C, ustawionego na funkcję grillowanie. Piecz minutę.
Wyjmij, rozsmaruj kolejną warstwę i ponownie wstaw do piekarnika na minutę. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz całe ciasto. Czekoladę, stop, wymieszaj z rumem. Ciasto potnij na trójkąciki. Oblej polewą.Źródło: Naj