Do góry

Desery Przepis na:

Sękacz z kombiwara

Sękacz z kombiwara

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 25519

wilgotne smaczne ciasto dla wielu osób

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z połową cukru masłem zapachami,cukrem waniliowym,proszkiem do pieczenia.Dodać mąkę około połowy.Z białek ubić pianę dodając resztę cukru.Połączyć razem dodać resztę mąki skórkę z cytryny.Odstawić w chłodne miejsce.Kombiwar ustawić na 200 stopni nagrzać,wylewać partiami ciasto w ilości około pól litra.Kolejne warstwy zapiekać najpierw 150 stopni gdy zaczynają się rumieńić dajemy 200 stopni do zbrązowienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ecstasy16 07 maja 2013 W przygotowaniu dodatkowymi składnikami są cukier waniliowy i proszek do pieczenia a nie ma ilości. tzn że jedno opakowanie cukru i jedno proszku?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ninunia 09 lutego 2010 Kombiwar jest to takie urządzenie do gotowania, pieczenia można go normalnie kupić w sklepie na dziale AGD. Firma na M - owoc :P sprzedaje go pod nazwą Halogenoven.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

seran2 08 lutego 2010 Co to jest KOMBIWAR? Skad to się bierze??????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń