Do góry

Przekąski Przepis na:

Seler naciowy w szynce parmeńskiej

Seler naciowy w szynce parmeńskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 779 Ocena: 14949

Dodano:

Odsłon: 16463

Przystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas...

Składniki

  • 9 plasterków szynki parmeńskiej
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 9 plasterków sera żółtego
  • 3 połówki brzoskwiń z puszki
  • 2 boczniaki królewskie
  • 3 łyżki startego łagodnego sera
  • masło do podsmażenia boczniaków i wysmarowania formy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem na paski, poddusiłem na rozgrzanym maśle. Brzoskwinie również pokroiłem w paski. Na plasterkach szynki ułożyłem po plasterku żółtego sera, kawałki selera, kilka pasków boczniaka i brzoskwiń. Zawinąłem szynkę w rulony, spiąłem wykałaczkami.

  2. Formę żaroodporną wysmarowałem masłem, ułożyłem w niej przygotowaną szynkę, posypałem startym żółtym serem. Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

moniia 17 marca 2015 Pomysł ekstra robię jutro:)dla rodzinki

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 marca 2015 Bajecznie smaczna i pomysłowa propozycja :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń