Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wielbicielom selera naciowego.Samo zdrowie:)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 457
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 81
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 153
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 457
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 81
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 153
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor. Umyty seler pokroić na kilku cm kawałki,dodać do podsmażonej cebulki,dodać słonecznik,sok z cytryny ,oraz przyprawy.Dusić pod przykryciem 10 min. Piekarnik nagrzać do 200st,usmażony seler dać do naczynia żaroodpornego posypać wiórkami sera żółtego i zapiec do rozpuszczenia sera. Można zajadać samo danie z pieczywem,lub jako dodatek do obiadu.
Smacznego życzę!