Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Selerowe dukaciki"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Szynkę i boczek pokrój w kostkę o boku ok. 1,5 cm. Wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i szczyptą soli. Odstaw. Selery obierz i umyj. Pokrój na plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Skrop je sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Natrzyj solą i pieprzem. Po 30 minutach wrzuć do wrzątku, gotuj ok. 10 minut. Wyjmij, osącz.
Łyżkę masła rozgrzej. Cebulę obierz, pokrój. Szynkę posyp mąką, wrzuć na masło, dodaj cebulę. Podsmaż, podlej wodą, wrzuć fasolkę. Duś 30 min.
Wymieszaj bułkę i sezam. Jajko roztrzep z mlekiem. Krążki selera zanurz w jajku, każdy przykryj wędliną, znowu zanurz w jajku, obtocz w sezamie z bułką. Usmaż na oleju z obu stron.
Na talerze nałóż po porcji szynki z fasolką. Na wierzchu połóż po kotlecie. Udekoruj sałatą.Źródło: Naj