Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-06-2010
Pyszny, lekki, "lodowy" deser - idealny na panujące upały.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Truskawki umyć posiekać, dodać ocet balsamiczny, połowę cukru pudru, wymieszać - odstawić do lodówki na godzinę.
Śmietakę ubić mikserem, dodać resztę cukru i nasionka wanilii. Chwilę jeszcze ubijać.
Do gotowej śmietanki delikatnie dosypać pistację, posiekaną czekoladę i odsączone z płynu truskawki. Wymieszać.
Całość przelać do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą, bądź innego podobnego naczynia. Wierzch można posypać płatkami migdałów i słodkim kakao.
Schłodzić w zamrażarce ok 4- 5 godzin.(w zalezności od pożądanej konsystencji) Semifreddo najlepiej kroi się ogrzanym we wrzątku nożem. Podawać z sosem truskawkowym. (Zmiksować świeże, umyte truskawki z odrobiną cukru pudru)
Przepis pochodzi: zpierwszegotłoczenia.pl lekko zmodyfikowany.