Do góry

Dodatki Przepis na:

Ser feta zapiekany.

Ser feta zapiekany.

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 419

Dodano:

Odsłon: 6347

ułożony na pomidorach i papryce,polany pachnącą oliwą i posypany ziołami ma niepowtarzalny smak.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umytą i oczyszczoną paprykę i pomidory pokroić w plasterki.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Na nich poukładać ser,zalać oliwą i dość obficie posypać oregano.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać aż do zrumienienia się sera.W powstałym sosiku z warzyw,oliwy i fety maczamy chleb lub bułkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 22 października 2014 Wyśmienity pomysł na bardzo aromatyczną przekąskę :)

25 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 10 maja 2013 Jadłam fetę w Grecji,pyszna...szkoda,że u nas jest taka droga ale raz na jakiś czas warto ją tak przyrządzić:)Kciuk ode mnie.

28 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń