Do góry

Przekąski Przepis na:

Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem

Przepis dnia 2016-06-13
Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16192

Dodano:

Odsłon: 4611

Uwaga: do dania dodajemy dobrej jakości grecki ser feta, nie tylko tak nazywany.

Składniki

  • feta - 1 opakowanie 250 g
  • pomidorki koktajlowe - 250 g
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • pieprz - do smaku
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól
  • ulubione zioła
  • świeże pieczywo
  • 2 szalotki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidorki umyłem, przekroiłem na połówki, dodałem pokrojony w kostkę ser. Szalotki obrałem , pokroiłem w krążki. Ułożyłem w naczyniu do zapiekania, posypałem pokrojonym w bardzo cienkie plasterki czosnkiem i szalotkami. Całość skropiłem oliwą i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapiekałem w temp. 220 0C, aż kawałki sera się zarumieniły, a pomidorki zrobiły miękkie, ok. 20 minut.
    Podawałem na ciepło, ze świeżym pieczywem, dodatkową porcją oliwy, oprószone świeżymi ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń