Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ser pleśniowy z salsą melonową"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 215
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 164
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 215
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 164
Składniki
Sery przekrój na ćwiartki, każdy kawałek posmaruj cienko musztardą i dopraw pieprzem. Boczek pokrój na cienkie plastry i owiń nimi kawałki sera. Wstaw na godzinę do lodówki.
Papryczki chili umyj. Odetnij plasterek z szerszej strony i wydrąż gniaza nasienne. Następnie pokrój paprykę w cienkie plasterki. W międzyczasie przygotuj sałatkę (przepis poniżej).
Na patelni rozgrzej olej i stopniowo podsmaż na nim sery w bekonie. Przed podaniem ser rozłóż na talerze, zalej wysmażonym sosem i dodaj sałatkę. Ser posyp pokrojoną papryczką chili.
Jak przygotować sałatkę?
Melony umyj i przekrój na pół. Za pomocą dużej łyżki wydrąż gniazda nasienne i wyrzuć je. Obierz cebulę i pokrój w cienkie talarki. Kolendrę opłucz i drobno posiekaj.
Specjalną łyżeczką wykrój melonowe kulki. Włóż do salaterki i wymieszaj z cebulą, kolendrą i miętą. Dodaj szczyptę soli i i pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Sałatkę skrop sokiem z cytryny lub limonki, aby melony nie zmieniły koloru. Całość posyp niewielką ilością cukru. Następnie wstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.Źródło: Na żywo