Do góry

Dania główne Przepis na:

ser smażony

ser smażony

Autor: jessica

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 34

Dodano: 12.12.2011

Odsłon: 22990

bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

Składniki

  • jajka, 1 sztk.
  • Bułka tarta, mały talerz
  • ser, paczka
  • olej, 5 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. najpierw potnij ser w kostki / prostokąty.

  2. bułkę tartom wysypać na talerz a jajko ubić na innym talerzu.

  3. wstawić patelnie na gas, potem wlać ok. 5 łyżki oleju na patelnie.

  4. ser obłożyć ubitym jajkiem , potem obłożyć bułka(om) tartom(a) i prosto na patelnie.

  5. czekać aż jedna strona się przesmaży, potem przewrócić na druga stronę. jak już ser jest obsmażony, serwuj na talerz z czymś.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jessica 19 grudnia 2011 fajnie, ale najlepszy ser to chyba zółty, to jest co ja używam, a musiałam kopiować zdjęcie z internetu ponieważ mam zepsutą Kamerę.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 13 grudnia 2011 a mnie najbardziej podoba się ostatnie zdanie:"jak już ser jest obsmażony, serwuj na talerz z czymś." :-) perełka jakich mało...

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zosia88agata 13 grudnia 2011 Ja robie z bardzo twardego sera gouda i smaże w frytownicy, wtedy skórka jest hrupiąca:) I do tej bomby kalorycznej dodaje frytki i sos czosnkowy

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 grudnia 2011 Stylistyka i gramatyka opisu przygotowania brzmi jak żywcem wyjęta z tłumacza elektronicznego...

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń