Do góry

Przekąski Przepis na:

Ser w panierce

Ser w panierce

Autor: daria143

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 02.02.2010

Odsłon: 3315

Danie szybkie,łatwe i smaczne ;)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić ser na 2cm plasterki.

  2. Obtoczyć kawałek sera w jajku i w bułce tartej (kilkakrotnie).Posolić.

  3. Włożyć na rogrzany tłuszcz,smażyć 5-10min.Smacznego ! ! !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

daria143 10 lutego 2010 Jak dla mnie 4 jajka to odpowiednia ilosc i zawsze tyle roztrzepuje.Za to z 250g wyjdzie ok 8 porcji.Ja zawsze obtaczam kilkakrotnie ser w panierce i jajku zeby ser nie wypłynął i zeby byly grubsze ;) Oczywiscie kazdy smazy ile chce,od 5-10 min na malym ogniu.I nigdy mi sie nie przypalily.pzdrawiam !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 02 lutego 2010 Fakt, to swoją drogą - madziak ma rację. Szczerze zaczynam wątpić, czy autorka faktycznie robiła to danie, czy tylko niezbyt uważnie przyglądała się mamie... ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 02 lutego 2010 Po 10 minutach panierka napewno się nie raz się przypali...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 02 lutego 2010 Tak zwany słowacki "prażony syr", tam zawsze podaje się go z frytkami i piwem ;) Nie polecam solić, ser jest wystarczająco słony, ja natomiast posypuję go mieloną słodką papryką przed panierowaniem :) Bardzo dobry do tego dania jest ser salami, kotlety są wtedy okrągłe. Chcę jeszcze dodać, że 4 jajka to jakaś abstrakcyjna ilość, 1 jajko w zupełności wystarczy do opanierowania kilku sztuk (a z 250g zrobimy ich nie więcej niż 3 czy 4, zależy od wielkości). Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń