Do góry

Przekąski Przepis na:

Ser wędzony w szałwiowej panierce

Ser wędzony w szałwiowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 11674

Dodano:

Odsłon: 173

Delikatna i smaczna przekąska.

Składniki

  • Ser wędzony salami ½ kg
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Grysik 3 łyżki
  • Bułka tarta 8 łyżek
  • Czosnek 1 ząbek
  • Świeża szałwia 10 listków
  • Olej do smażenia
  • Konfitura z aronii lub żurawiny
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ubić z mąką, dodać posiekaną szałwię, czosnek, bułkę tartą, grysik i wymieszać. Ser pokroić w plastry, maczać dokładnie w przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, uważając aby nie roztopił się ser. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z konfiturą. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń