Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ser z truskawkami i świderki z ciasta francuskiego"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Ser mozzarella wyjmij z opakowania, osącz, pokrój w plastry. Truskawki opłucz, osusz, obetnij szypułki. Ser ułóż z truskawkami, posyp listkami bazylii, polej sosem balsamicznym.
Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój w paski. Na każdy pasek kładź plasterki kiełbasy, posmaruj keczupem. Zawiń w świderki. Posyp je gruboziarnistą solą. Blachę wyłóż papierem, połóż na nim świderki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj na ciepło lub zimno.Źródło: Dobry Tydzień