Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serca w sosie śmietanowym"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 112
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 39
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 112
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 39
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi
Serca oczyść, odkrój resztki żyłek. Opłucz, włóż do rondla, zalej zimną wodą. Dodaj kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką. Dodaj do serc, połącz, zagotuj. Przypraw do smaku vegetą i pieprzem. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i buraczkami na ciepło.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie